вторник, 4 октября 2016 г.

Випускний у Школі енергії

1-2 жовтня 2016 року в Одесі у рамках «Тижнів Німеччини в Україні» відбулася зустріч учасників та нагородження переможців проекту «Школа енергії», який реалізується Асоціацією «Енергоефективні міста України» (АЕМУ).
У  заході «Випускний у Школі енергії» взяли участь учні з 25 шкіл зі всієї України, які є переможцями конкурсу проекту, вчителі, партнери та гості.
Програма заходу включала презентацію результатів проекту, нагородження переможців; дискусії на тему енергоаудиту і енергоефективності у школах; обмін рекомендаціями по впровадженню енергозберігаючих заходів; еко-квест у парку Шевченка на тему збереження енергії та різноманітні розважальні заходи для учнів.
Перший день розпочався із еко-квесту, де учасники мали можливість показати свій рівень знань на енергетичну тематику, логіку, орієнтування на місцевості та поборотися за місце переможця квесту. Оголошення результатів та нагородження переможців відбулось в урочистій атмосфері у чудовому приміщенні Одеської кіностудії. Нагороди та призи переможцям вручали почесні гості заходу, серед яких помічник Почесного консула Німеччини в Україні Андрій Кифак, директор місцевого бюро «Німецького товариства міжнародного співробітництва» (GIZ) в Україні Сабіне Мюллер, виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Андрій Кирчів, директор проекту «Створення енергетичних агентств в Україні» Роберт Кюнне та керівник
проекту «Школа Енергії» Кіліан Шуберт.
Головним переможцем проекту «Школа енергії» стала Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело». Впродовж усього проекту вчитель Олександр Жук і його вихованці  незмінно дивували членів журі своїми ідеями, творчим підходом до завдань та їхнім професійним виконанням. Так ними було створено спеціальний веб-сайт проекту  та чудове анімоване відео. Друге місце припало на Краматорську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №16, яка продемонструвала виняткову компетентність у всіх категоріях конкурсу.
Організатори також провели зустріч між учнями, для більш близького знайомства між собою і подальшої комунікації у питаннях покращення енергоефективності та енергозбереження у своїх школах. В той же час вчителі мали можливість обмінятись  досвідом, який вони здобули в часі участі у нашому проекті «Школа енергії».
На другий день команда проекту «Школа енергії» організувала для дітей прогулянку по пляжу Ланжерон, адже серед юних учасників були і такі, хто мав перше знайомство з морем та містом Одесою, а також візит у «Музей цікавої науки», де учні мали можливість по-новому та із зацікавленням поглянути на те, що раніше їм здавалося нецікавим, або складним у вивченні.
 

Довідка.
«Школа енергії» підтримується проектом «Створення енергетичних агентств в Україні», який впроваджує «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.
Метою проекту є покращення енергоефективності та енергозбереження шляхом підготовки та проведення учнівських енергетичних аудитів, та інших енергетичних навчальних заходів в українських школах.
Партнерами проекту виступають Одеське Муніципальне Енергетичне Агентство (OMEA), Українська НУО “Світ Освіт”, німецький інститут UfU (Незалежний Інститут з екологічних питань), технічні експерти з енергетичних аудитів, відібрані школи та міста, де вони розташовані.

Комментариев нет:

Отправить комментарий